Снимка: Фейсбук/ПланинариСпасители ще извадят днес тялото на загиналия Делчо Делчев, който

...
Снимка: Фейсбук/ПланинариСпасители ще извадят днес тялото на загиналия Делчо Делчев, който
Коментари Харесай

Хижарят предупредил загиналия турист под Ботев да не тръгва

Снимка: Фейсбук/Планинари

Спасители ще извадят през днешния ден тялото на починалия Делчо Делчев, който падна в бездна под връх Ботев. Трупът ще бъде превозен до Калофер, написа Novini.bg.

``
реклама

Спасители от града още нощес стигнаха до хижата под върха, където са пренощували, а през днешния ден ще поемат към мястото на случая. Според тях този маршрут е извънредно рисков през зимата и предлагат лятната пътека да не се употребява в този сезон.

Кметът на Калофер Румен Стоянов сподели пред камерата на Нова телевизия, че за жалост в последните години постоянно стават сходни произшествия с съдбовен край. Той посъветва туристите да не поемат опасности в желанието си да изкачват върхове и да не подценяват планината, тъй като там се сменят четири сезона от време на време в границите на час. " Хижарят ги е предизвестил да не потеглят, само че не са го послушали. Трябва да има разум и да се слушат опитните планинари. Пътеката е комплицирана лятото и сложна за преход, а какво остава за зимата. Преди 1-2 години човек бе тръгнал с колело по пътеката и бе заледен на пътя. Неразумно е да се върви там в този момент. За минути може да се сменят няколко сезона ", сподели Стоянов.

" In memoriam - Делчо Делчев. Ти знаеше - в случай че искаш да вървиш все по-напред и нагоре в Планината, би трябвало непрестанно да се учиш и да трупаш опит. Правеше го неуморно и поредно, с цел да сбъдваш все по-големите си фантазии. Изпращам те със фотография от едно място, което обичаше – Бивака на Обесената. Там, където дивите кози свободно минават... А ние доближаваме там в взаимозависимост ", написа за починалия алпинист член на фейсбук групата " Планинари ", където приложи и фотография на Делчев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР